SZEGEDI ISTVÁN

5. sz. választókörzet — László-telep, Püspökmajor, Alsó-Izbég és a Kertváros

SZEGEDI ISTVÁN

Milyen feladatok vannak a városrészben?

Kezdjük azzal, hogy más és más tennivaló van László-telepen, Püspökmajoron, Alsó-Izbégen és a Kertvárosban. László-telep utcái közül mára a Katona József és a Szegfű utcák maradtak szilárd burkolat nélkül, ezek aszfaltozása élvez elsőbbséget. A Püspökmajoron elindítjuk a közösségi tervezést, ami érinti a parkolást, a zöldfelületeket, a közterületeket, az utakat és a járdákat. Alsó-Izbégen az autós forgalom csillapítása ad feladatot, kiemelten kezelem a biztonságos gyalogos közlekedést. A Kertvárosban a Deli Antal és a hozzá kapcsolódó utcák burkolatának felújítása lesz soron.

Miből lesz ezekre a feladatokra pénz?

Az új szemléletű városvezetés egyik fő üzenete, hogy az építményadót, amit házaink, lakásaink után fizetünk, abban a városrészben használjuk fel, ahonnan befizették. Továbbá minden területen felelős gazdálkodásra készülünk, mert bizony látunk elfolyó, rosszul felhasznált pénzeket, vagy éppen túlárazott beruházásokat.

Mit szóltak eddig ehhez a polgárok?

Támogató, megerősítő véleményeket kaptam a beszélgetések során. Többen jelezték, hogy aktívan készek részt venni a környezetük kialakításában, különösen, ha ebben partnernek mutatkozik az új városvezetés. Örültek, hogy végre megkérdezik őket, mit és hogyan alakítsunk, újítsunk, építsünk és követem Fülöp Zsolt gyakorlatát, folyamatosan elérhető vagyok, folyamatosan visszajelzek a képviselői munkámról a városrészünkben lakóknak.

40 éves vagyok, közgazdász és programozó. Három gyermekem van. Több mint tíz évet foglalkoztam felnőttképzéssel. Munkám során legalább annyira figyeltem az emberre, mint a feladatra. Ennek a hozzáállásnak köszönhetően volt szerencsém sokféle embert megismerni. Jelenleg a FŐtáv zrt. értékesítéssel kapcsolatos csapatát erősítem, ahol feladatom az önkormányzati tulajdonban lévő különböző ingatlanok kezelése, illetve távhő értékesítése a lakossági és közületi szektor részére. A fentiekből kifolyólag alapos ismeretekkel rendelkezem az önkormányzati gépezet működésével kapcsolatban.