PILIS DÁNIEL

8. sz. választókörzet — Izbég

PILIS DÁNIEL

Mondanál pár szót magadról?

Négygyermekes, keresztény családapa vagyok. 8 éve költöztünk Szentendrére. A minket körülölelő táj és a barátságos lakóközösség révén Izbég hamar a szívűnkhöz nőtt.

Miért kezdtél el közélettel foglalkozni?

Ahogy megismertük a várost, szembesültünk a problémákkal is. Műszaki ellenőri tapasztalattal zavart az infrastruktúra elmaradottsága, a felújítások hanyagsága. A lakóövezetünket pár méterre megközelítő elkerülő út tervezete miatt 2016-ban kerestük fel a helyi képviselőt, majd pár hónapos hiábavaló várakozás után a polgármestert. Egy éves utánajárással, több száz aláírás összegyűjtésével, lakossági fórum megszervezésével sikerült távoltartanunk az elkerülő út nyomvonalát.

Milyen tanulságot vontál le mindebből?

A több évtizedes lemaradásban magára hagyott Izbégnek olyan képviselőre van szüksége, aki átfogó koncepcióval rendelkezik a városrész közösségi életének és infrastruktúrájának felvirágoztatását illetően.

Mit tartasz megoldandó feladatnak Izbégen?

Átlátható problématérkép és közösen felállított fontossági sorrend elkészítését az alábbi ügyekben: közlekedésbiztonság, forgalomlassítás, csapadékvízelvezetés, közvilágítás, szilárd útburkolatok és járdák építése, közterek és műemlékek rehabilitálása, a Park tábor és a Kisbán ház megmentése. Megvizsgálandó: buszmenetrend, helyi iskolabuszjárat lehetősége, óvodai kapacitás növelése új intézményi terület bevonásával.

Honnan lesz pénz minderre?

Az izbégi adókat izbégi infrastruktúra-fejlesztésre kell fordítani, amivel látványos fejlődést lehet elérni. Átlátható, felelős gazdálkodással további költségvetési források biztosíthatók.

43 éves, négygyermekes, keresztény családapa vagyok, építészmérnöki végzettséggel és műszaki ellenőri tapasztalattal a hátam mögött. Családommal 2011 óta élünk Szentendrén.