MAGYAR JUDIT

2. sz. választókörzet — Pannóniatelep és környéke

MAGYAR JUDIT

Nem vagy ismeretlen az itt élők számára. Mi az, amit röviden megosztanál magadról?

Közel harminc éve Szentendre a választott otthonom, és ma már ugyanúgy szentendreinek érzem magam, mint a férjem, aki idevalósi. Az egyetemen közgazdász diplomát szereztem, így az ott tanultakat saját családi vállalkozásunk vezetőjeként jól tudom hasznosítani. Egy fiúgyermekem van, aki már önálló felnőtt életét éli.

Miért vállaltad az újbóli megmérettetést?

2002 óta vagyok a szentendrei képviselő-testület tagja. A viták során többször tapasztaltam, hogy nem a város érdeke és a szakmaiság számít, hanem sokszor a pártpolitika, vagy a lobbicsoportok érdekei. Ezen változtatni kell! Azért vállaltam újra, hogy indulok Pannónián, mert most Fülöp Zsolt mögött, a TESZ színeiben összeállt egy olyan csapat, amely reményt ad a változásra.

Milyen problémákat látsz a körzetedben?

Pannóniatelep Szentendre kapuja, rendkívül színes körzete a városnak. Az itt élők megérdemlik, hogy erős képviseletük legyen a testületben. Bár a korábbi években történtek fejlesztések, mégis úgy gondolom, hogy jelentőségéhez képest a városrész nem kapta meg a kellő figyelmet. Számos megoldásra váró feladat van még a körzetben. Ezek közül is talán a legfontosabb a 11-es út közlekedési problémája, ami miatt egyre többen menekülőútként használják az eddig csendes kis utcácskákat. Ez megkeseríti az itt élők mindennapjait, és rendkívül balesetveszélyes is egyben. Kiemelten kell kezelni az utak és járdák burkolatának minőségét, a csapadékvíz elvezetést, a parkolási gondokat. A problémák jelentős része, vagy éppen a forrása: a túlnépesedés, ami nemcsak a mi városrészünket érinti, hanem az egész várost.

Miben lesz más az új városvezetés a jelenlegihez képest?

Közös polgármesterjelöltünk, Fülöp Zsolt és csapata szemléletváltást akar. Egy merőben új városvezetési módszert, átlátható működést és felelős gazdálkodást kínálunk az itt élő embereknek. Így több forrás jut majd egy-egy adott városrészre. Azt pedig, hogy Pannóniatelepen mire költsük közös adóforintjainkat, azt a lakosok bevonásával, közös döntés alapján határozzuk meg. Ehhez nyilvánosságot, felelős képviseletet, a közösség aktív civil kontrolljának lehetőségét ajánljuk. Az a célunk, hogy Pannóniatelep élhetőbb és fenntartható városrész legyen és az itt élő emberek szándékai szerint fejlődjön tovább.

Szentendre közel 30 éve a választott otthonom, és ma már ugyanúgy szentendreinek érzem magam, mint a férjem, aki idevalósi. Az egyetemen közgazdász diplomát szereztem, a tanultakat saját családi vállalkozásunk vezetőjeként hasznosítom.