HERNÁDI KRISZTINA NÓRA

4. sz. választókörzet — Püspökmajor lakótelep

HERNÁDI KRISZTINA NÓRA

Melyek a városrészt érintő legfontosabb feladatok?

Püspökmajoron is folyamatosan érkeztek, érkeznek a lakossági kérések, javaslatok a parkolással, utakkal, járdákkal, zöldfelületekkel kapcsolatban. Bizony itt is tetten érhető, hogy a városvezetésnek nincs a városrésszel kapcsolatban (sem) jövőképe, konkrét elképzelése. Ezért dolgoztuk ki a közösségi tervezésre épülő javaslatunkat, hogy – a lakótelepen élők véleménye alapján – induljon el a szükséges tervezés, majd ütemezetten az átalakítás, a városrész megújítása, fókuszban az utakkal, járdákkal, zöldterületekkel. Nagyon fontos, hogy a püspökmajoriak újra bízzanak abban, van beleszólásuk lakókörnyezetük alakításába!

Mi a véleményed a Kálvária úti pékség mellett felépült társasházról?

Abszurd, ahogy oda beszuszakolták azt az épületet. Ez egy több évvel ezelőtti rossz döntés következménye. A mostani városvezetés hibáját korrigálni fogjuk, felülvizsgáljuk az építési szabályzatot, mert annak az itt élő embereket, életminőséggel kapcsolatos elvárásait kell szolgálnia, nem pedig befektetői lobbi csoportok érdekeit. Nincs szükség Püspökmajoron újabb lakóegységekre.

Honnan lesz pénz a felújításokra, átalakításokra?

A város forrásaival, adóforintjainkkal felelősen fogunk gazdálkodni, és ebben bőven vannak tartalékok. Ezen túl az új szemléletű városvezetés egyik fő üzenete, hogy az építményadót, amit házaink, lakásaink után fizetünk, abban a városrészben használjuk fel, ahonnan befizették. A püspökmajoriak például több mint 50 millió Ft-ot fizetnek évente. Ismét lesz értelme részt venni közös ügyeink intézésében, mert az új városvezetés közösségi együttműködésre készül, ebben szeretnék képviselőként szerepet vállalni az itt élő emberek érdekében.

Környezetkutató geográfusként és természetvédelmi szakértőként jelenlegi munkahelyemen környezeti neveléssel foglalkozom egy általános iskolában, emellett természettudományos tárgyakat tanítok. Két fiammal Püspökmajoron lakunk, mindketten itt jártak általános és középiskolába.