DRÁVUCZ ZSOLT

3. sz. választókörzet — Rózsakert, Vasúti Villasor és környéke

DRÁVUCZ ZSOLT

A Vasúti Villasor környékét mennyiben tekinthetjük tipikusan szentendrei városrésznek?

Ez a szimbolikus terület jelenleg Szentendre „állatorvosi lova”, ahol a túlnépesedés kapcsán rendkívül jellemző a zöldterületek rohamos beépítése, a földből hirtelen kinövő ikerházak és lakóparkok, akár Natura 2000-es területek mentén, mint például a Pomázi út alatt. A Villasoron is több ütemben adnak át közel hetven lakást, melyekhez nem kapcsolódik infrastrukturális fejlesztés. Úgy zsúfolnak bele a város vérkeringésébe újabb százhúsz autót, hogy a környező utcák már így is nagyon telítettek, és egyre többen használják menekülési útvonalnak a lakóövezeti útjainkat. A járdák állapota siralmas, néhol konkrét balesetveszélyt jelent a keskenységük, mint például a Római sánc utca egyes szakaszain. Mielőbb biztonságosabbá kell tenni a gyalogos és a babakocsis közlekedést is, mindez régóta megoldásra vár.

Ezzel rá is tértünk a megoldandó problémákra.

Abból akad bőven, az egész városra jellemző a csatornahálózat és a vízvezetékek elhanyagolt állapota, mindennaposak a csőtörések. Állandó probléma a szelektív hulladék elszállítása és a parkolási helyzet. A Rózsakertben például már most is áldatlan állapotok vannak, erre az ottani lakosok még a nyakukba kapnak egy irodaház építkezést is a Postás strandon. Az ottani közösségi tervezés javaslatait figyelmen kívül hagyta a városvezetés, ezért nem az valósul meg ezen frekventált zöld területen, mint amit a lakók megálmodtak.

Mit kell másképp tennie a következő önkormányzati testületnek?

Hiszek benne, hogy a TESZ-csapatával többségben leszünk, és példaértékű munkát kezdhetünk meg Fülöp Zsolt városvezetésével. Átlátható költségvetéssel, az érdekeltek széleskörű bevonásával kell a megoldást keresni, az eddigi, fejünk feletti döntésekkel szemben. Biztosítjuk a helyi népszavazás lehetőségét egy-egy városrészt, vagy a várost alapjaiban érintő problémával kapcsolatban. Emellett az építményadónk döntő részét helyben, a helyi közösség véleménye alapján kívánjuk felhasználni, amiből további infrastrukturális fejlesztéseket tudunk végrehajtani, az itt lakók megelégedésére.

A fő célunk egy élhetőbb Szentendre megteremtése, a szentendreiek támogatásával.

Csapatjátékosként, zöldpolitikusként szerzett közéleti tapasztalatommal szeretném a szentendreieket szolgálni, és ehhez a munkához kérem az Ön bizalmát és támogatását.