DR. ALMÁSI CSILLA

10. sz. választókörzet — Petyina, Tyúkosdűlő, Derecske, Pap-sziget és Boldogtanya

DR. ALMÁSI CSILLA

A képviselőnő lemondása óta a veszélyhelyzet miatt nem lehetett választás tartani, a feladatokat Pilis Dániel látja el.

Hogy kerül egy székely lány Boldogtanyára?

1990 óta élek Magyarországon, és amikor először jártam Boldogtanyán, mindjárt megszerettem a környéket. 2006-ban szintén orvos férjemmel ideköltöztünk, itt neveljük négy gyermekünket.

Milyen feladatok vannak a választókerület egyes körzeteiben?

A mi városrészeinkben a folyamatos lakosságszám növekedés miatt egyre “szűkebbek” az útjaink, és a sok éves elhanyagoltság miatt egyre járhatatlanabbak is. Sürgősen megoldandó a csapadékvíz elvezetése és a biztonságos közlekedés feltételeinek megteremtése – akár néhány jelzőtábla kihelyezésével, veszélyes kanyarokban tükrök felállításával.

Sok a feladat, de honnan tudod, hogy mire van valóban szükség?

Boldogtanyán már évek óta van levelezőlistánk, személyesen is találkozunk, nemcsak a hétköznapokban, hanem az utcaünnepeinken is, és a postaládákba dobott szórólapon is összegyűjtöttem már a problémákat. A többi városrészben is hasonló módon kezdtem neki a munkának.

Honnan lesz a problémák megoldására pénz?

A városunk költségvetésének minden forintjáról felelősséggel kell dönteni, most még számtalan példát látunk rá, hogy ez nem így történik, és városrészünk a városvezetők gondolkodásában mintha nem is lenne rajta a térképen. Az új szemléletű városvezetés egyik fő üzenete, hogy az építményadót alapvetően majd abban a városrészben használjuk fel, ahonnan befizették. Csak Boldogtanyán például évente 20 millió Ft-ot fizetünk ingatlanaink után. Ehhez még hozzáadódik a Petyina, Tyúkosdülő, Derecske és Pap-sziget területéről is befolyó összeg. Hiszem, hogy így lesz értelme részt venni közös ügyeink intézésében, mert helyi javaslatainkat valóban figyelembe veszi az új városvezetés.

Székelyföldön születtem 1976-ban, 14 éves korom óta élek Magyarországon. Budapesten végeztem az orvosi egyetemet, és ott dolgoztam kutatóként a gyermekeim születéséig. 2004 óta jártam rendszeresen Boldogtanyára, és megszeretve ezt a helyet, 2006-ban ide költöztünk a férjemmel. Négy gyermekünknek már Szentendre a szülővárosa.